torstai 29. maaliskuuta 2012

Have A Strong Day

"A dream doesn't become reality through magic; it takes sweat, determination and hard work."
Sama pätee myös liikuntaan. Olen koko kevään kuntoillut melko laiskasti. Ja tällä tarkoitan siis sitä, että kuntosalilla ei ole tullut edes kunnon hiki. "No kun on niin väsynyt olo", kuuluu päässäni ääni jokaisella kerralla. Eilen sain siitä valittavasta äänestä tarpeekseni ja käskin sen pitää suunsa kiinni. Vielä ei ole liian myöhäistä aloittaa hullua kuntokuuria kesää varten. Kahdessa kuukaudessa ehtii saamaan hyviä tuloksia sekä rakentamaan lihasmassaa. Vaikka kuinka rakastankin urheilua, kiire ja väsymys saattavat viedä joskus yliotteen arjestani. Onneksi ne voi aina potkia pellolle.
Myös oikeanlainen ruokavalio on yhtä tärkeää kuin liikunta. Jotkut luulevat, että kuntoon pääseminen edellyttää itsensä näännyttämistä. Liian vähäinen ravinto vain rasittaa kehoa, lihakset eivät kasva, eikä kroppa pysy terveenä ja loppujen lopuksi tuloksena voi olla lihominen. Liiallinen sekä vääränlainen ravinto sisältäen paljon huonoja rasvoja sekä sokeria taas voi aiheuttaa sen, että kasvavien lihasten ohella rasvan määrässä ei tapahdu muutosta; rasvakerros ei pienene!
Ihanteellinen määrä olisi syödä 5-6 kertaa päivässä paljon mm. kasviksia, hedelmiä, kalaa, sekä kuitu- ja proteiinipitoisia ruokia. Ateriat kannattaa asettaa sopiville kellonajoille, eikä syödä esimerkiksi liian myöhään liian paljon, sillä yön aikana keho ei pysty lepäämään kunnolla, kun joutuu sulattamaan suuria määriä ruokaa. Ei siis ihme, jos aamulla on hyvin väsynyt olo. Itse kutsun sitä aina nimellä "ruoka-darra".
Kaikessa on hyvä pitää tasapaino, niin elämässä, elintavoissa kuin omassa kropassakin.

All photos: Sarina ©





Liikuntasuunnitelmaani kuuluu tällä hetkellä koko kroppaa harjoittavia liikkeitä, kuten mm. vatsa- ja selkärutistuksia sekä polvenkoukistuksia, ylätaljaa... Käyn myös tunneilla hyppimässä ja rauhoittumassa. Pilates-tunnit ovat erittäin hyviä, sillä ne harjoittavat esimerksi hengitystaktiikkaa, joka on tärkeää liikunnassa. Toinen hauska tunti on kuntonyrkkeily sekä latino -tanssitunnit.
Ajattelin kuitenkin suunnitella personal trainerin kanssa vielä lisää jotain ohjelmaani. Jotain vaikeampaa, jossa saa antaa sataprosenttisesti itsestään kaiken irti. Kaipaan jatkuvasti lisää haasteita! Enkä ole täysin tyytyväinen, ennen kuin vatsalihakseni alkavat näkyä kunnolla. (Postaan sitten kuvat tänne.)










Treenaminen on tuplasti hauskempaa mukavilla ja istuvilla vaatteilla. Itse olen pukeutunut Niken Dri-FIT -urheiluvaatteisiin. Ne imevät kosteutta ja pysyvät siksi kuivina koko liikuntasuorituksen ajan.
Kenkäni ovat Reebokin Easytonet. Niin kuin alla olevasta kuvasta huomaatte, kengissä on epätasainen pohja ja ne tavallaan "leijuvat" ilmassa johtuen pohjissa olevista "palloista", joiden päällä kenkä lepää. Muotoilun ideana on treenata sääri-, reisi- sekä pakaralihaksia jopa kävellessä. Oma kokemukseni näistä kengistä on hyvä; ne ovat ERITTÄIN mukavat jalassa ja niillä on hyvä juosta. Kengät eivät tietenkään yksistään treenaa ketään kuntoon, mutta sen huomaa, että tietyt lihakset pysyvät normaalia aktiivisempana näillä kävellessä.



Hyvä ruokavalio, kuten myös liikuntakin pitävät ihon terveempänä ja mielen virkeänä.
Kun mukava pukeutuminen ja terveellinen ruokavalio ovat kunnossa sekä laiskimuksen ääni pään sisältä vaiennettu, ei mikään estä juoksemasta maaliviivalle saakka.

"Hard work keeps the wrinkles out of the mind and spirit."
Helena Rubinstein


"I learned the value of hard work by working hard."

 Stay focused!
– Sarina 

1 kommentti:

  1. Kivan olonen blogi sulla, kiva lukea kun on hyviä kuvia! :) pitänee jäädä seuraileen!

    www.sonjakorpela.blospot.fi

    VastaaPoista